Lättskötta blommande krukväxter inom- och utomhus

Det finns många blommor och krukväxter som faktiskt är ganska så lättskötta. Det passar bra för dig som kanske inte har nog med tid eller kunskap om skötsel av växter. Det är också bra blommor att börja med, om du är intresserad och vill lära dig mer.

Den blomma som är allra lättast att sköta om och som är mycket tålig är pensé. Tidigt på våren kan du planera ut penséer i blomlådan eller i en kruka. Den tål aningen frost och några minusgrader, så den är lätt att få i blom. Penséer går att få i många olika färger och du kan enkelt sätta dem från frö om du vill.

Pelargon är en annan blomma som är lättskött. Den går att ha både inne- och utomhus. Den är mycket känslig mot kyla så när vädret blir kallare på hösten ska den övervintra inomhus. Den gillar bäst att stå i halvskugga och inte i direkt solljus för många timmar i sträck.

Sätta blommor från frö

Vill du sätta blommor från frö behöver du en sålåda eller små odlingskrukor. Fyll dem sedan med såjord, vattna lätt med en sprayflaska för att få jorden fuktig. Lägg i fröna, runt två till fyra i varje kruka och täck med jord, ungefär en centimeter.

Ställ odlingskrukorna i drivhuset. En del frön är ljusgroende medan andra ska stå mörkt, det står på påsen. När fröna har grott och täcker krukan är det dags att skola om dem till större krukor. Frön för odling hemma går att få tag på hos Impecta.

Sen Skörd

 


 
gästboken