Än är det inte för sent att skapa i trädgården

Sommaren närmar sig sitt slut och det är lätt att tro att tiden för sådd och skörd i trädgården går samma öde tillmötes. Men än är det inte för sent för dig att gräva ner fingrarna i jorden och fylla skafferierna eller skapa sen blomning. Här kommer några tips på hur du kan njuta längre av sensommaren.

Vi är vana att så på våren och skörda under sommaren men det finns växter som gror fort och som går att skörda innan hösten gör sitt definitiva intåg i trädgården. Det finns även grönsaker som tål lite frost såsom salladssenap och vintersallat. Rädisor och rättika är även dem två exempel på lämpliga grönsaker som du kan så sent och hinna skörda innan hösten. Läs mer om sen skörd på blombebisar.se. Har du planerat din sådd väl och sått om under säsongen så kan din trädgård vara en guldgruva av godsaker att servera under sensommaren och höstens middagsbord.

Sensommaren är också lämplig för att se över planeringar som du vill njuta av nästkommande säsong. Kanske ett par buskar, en häck eller nya träd står på önskelistan. Dessa planteras bäst under sensommar och tidig höst, då får de tid på sig att rota sig utan att behöva stå emot hettan under högsommaren. Glöm inte att se om du behöver täcka över dina nya växter med säckväv för att skona dem från tyngden av snö. När du sår nytt är det viktigt att vattna rikligt även under sensommar och hösten så att rotsystemen får en bra möjlighet att växa sig starka.

Sen Skörd

 


 
gästboken