Kategorier

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Dina Favoriter"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Torrtovning

Tjohej nu har ni mej igen.
Torr tovning, Jättekul.. Man behöver inte använda sig av vatten eller såpa.
Du har ull som är kardad (jag använder även ull som inte är tovad till skägg eller hår) Man använder sig av en sk filtnål. Filtnålen är ca 9 cm lång, den är böjd i ena änden (ser ut som ett L) och är försedd med hullingar i den andra änden. :? är ni med. Den är väldigt vass. Med hjälp av filtnålen kan du forma, skulptera ullen. Ullfibrerna nålas samman genom att man sticker nålen genom den kardade ullen flera, flera gånger tills du får formen på figuren.
Jag brukar använda mig av en bit skumgummi om jag ska tex tova ett litet hjärta. Man kan bygga upp olika lager genom att lägga lager på lager av ull. Tex om du vill forma ett ansikte eller en nyckelpiga osv. Dessutom kan du fästa okardad färgad eller ofärgad ull till huvud .Filtnålarna kan man köpa på Panduro eller skicka efter från någon bra textilkatalog/ Detaljmakarna tror jag dom heter. Det finns en bra bok som jag har "NISSEFILT men filtnålen" av Birgitte Krag Hansen. Jag har gjort en uggla och en mus som jag har på skolan.
Jag skickade efter ullen och nålarna från https://www.addeboull.com.
Jag har inte lärt mig att lägga ut bilder ännu, den dagen kommer då kan jag skicka på både mina tovade djur och pärlförseda pulsvärmare.

MVH
Annika

annika_rahm
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N