Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

Problem med mönsteröverföring till ylletyg

Hej,

Ny på siten.
Jag har hittat ett underbart mönster på en åkdyna som jag tänkte göra. Har ritat upp den på ett vanligt smörpappersbit och försöker nu överföra mönstret på det svarta ylletyget. Det verkar hopplöst. Jag har provat de papper för mönsterprägling som finns i tygbutikerna samt vit färgpenna men det sitter inte fast. Är det någon här som har gjort något liknande och fått det att sitta ?

Snart desperat !! Tänbkte den skulle vara klar till jul.

:) NIna

 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Problem med mönsteröverföring till ylletyg | Handarbeten | Småprat om handarbeten

Re: Problem med mönsteröverföring till ylletyg

I Noomi Augustssons bok Broderade bonader 1999 kan man bl a läsa om Ann Mari Eriksson som prickar mönster och överför ritade mönster till väv. Hon har bl a överfört mönster för Malmöhus hemslöjd. Hon arbetar också för Brodera Mera i Stockholm. "Uppdragsverksamhet för privatpersoner förekommer också. Det kan t ex vara en gammal bonad från ett föräldrahem som skall kopieras och flerfaldigas för en syskonskara". Jag tror att Brodera Mera skulle kunna hänvisa dig vidare till Ann Mari: hemsida: broderamera.nu och e-post: brodera.mera@telia.comLycka till!


Visa artikel


Re: Problem med mönsteröverföring till ylletyg

Hej!Jag har ett bra tips till dig. Förvisso tar det lite tid men det håller. Trådmarkera! Antingen så syr du tråckelstygn med dubbel tråd som du klipper av och sen drar isär så att du har en tråd på varje tygstycke om du klipper dubbelt tyg eller så tråcklar du med långa stygn runt mönsterdelarna och klipper till i enkelt tyg. När du har sytt klart pillar du bara bort stygnen och du slipper markeringskrita som fäller, nålar som trillar av (såvida du inte har säkerhetsnålar...) eller färgpapper som inte fäster. Prova! Det tar tid men det är värt det. Lycka Till!


Visa artikel
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N