Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

maskor på tråd

Hej!
ny användare här som håller på att bli lite tokig. Jag lärde mej sticka för några månader sedan och fick nu för mej att jag skulle sticka en tröja. det har gått jättebra med framstycket fram till nu dådet står att jag ska sätta de 5 mittersta maskorna på en tråd.
min fråga är nu och jag har sökt på internet efter alla olika kombinationer... hur bär jag mej åt nu?
ska dessa också stickas även i fortsättnngen... ska jag hoppa över dessa fem och sticka maskorna på andra sidan av dessa fem.. iså fall ska tråden i hoppet stickas löst eller ska det stramas... eller ska jag sticka de maskorna på ena sidan föst, maska av, och sen sticka andra sidan om dessa maskor?
beskrivningen är denna...
https://www.garnstudio.com/lang/se/visop ... 24&lang=se

det är detta jag inte fattar
framstycke
När arb mäter 34 (40-43) cm sätts de mittersta 5 (5-6) m på en tråd till hals. Sedan avm det 1 m mot halsen på vartannat v 3 (3-3) ggr. Maska av när arb mäter 39 (45-49) cm.

hoppas det finns någon här som kan beskriva hur jag ska göra... observera att jag inte är så duktig så använd inga förkortningar :)

tacksam för hjälp.

jaha detta var mitt första inlägg så jag passar även på att säga hej till alla här

mvh therese

 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  maskor på tråd | Handarbeten | Småprat om handarbeten

Re: maskor på tråd

Hej och välkommen hitJapp precis som Oldwolfie skriver.Sticka fram till de 5 mittmaskorna, sen tar man en bit olikfärgad tråd och trär igenom de fem mittmaskorna (halsen) och knyter ihop tråden. Då kan man lyfta av mittmaskorna med tråden från stickan. Nu har man ena axelmaskorna på en sticka och andra sidans axelmaskor på den andra stickan. Nu ska man sticka varje axelstycke för sig så man vänder alltså och stickar tillbaka från mittmaskorna och fortsätter med den sidan samtidigt som man maskar av som det står vid halsen.

Sedan gör man likadant med den andra sidan vars maskor fortfarande sitter kvar på stickan.Fast det här hade jag ju inte behövt skriva för det var ju redan så bra beskrivet hehehe.


Visa artikel


Re: maskor på tråd

du stickar nu varje sida för sej alltså lägg de mittersta maskorna på en tråd som du sedan tar upp då de e dags för halsen men varje sida om halsen alltså axlarna ska du sticka var för sej

så du kommer att ha ett stycke med ena sidan av axelbiten på framstycket klar o sedan kommer du göra den andra sidan på framstyckets axel sida klar

sen har du alltså dessa maskor på tråden som du först då du stickar ihop bak o framstycke ska plocka upp runt halsenhoppas jag förklarade så du fattarläs igenom hela mönstret en gång eller flera gånger så kommer de o klarna

titta också på bilderna av mönstret så fattar du nog

den andra axlebiten ska du ha kvar på stickan men inte sticka förrän ena sidan e klarha de bra hoppas de går fint o du välkommen


Visa artikel
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N