Kategorier

  Kommentarer av johanna

="Anette"
Johanna!

Vad är det för garn du visar på bild? Färgen är urläcker. Vad heter garnet, var har du köpt det och hur mycket kostar det?Anette


Det heter Mohair Lux och är från Idena...köpte det i min garnaffär i växjö för runt 50 :-/st, men vet att det finns att beställa på dessa två sidor:

https://www.grunnebogarn.se/

https://www.grunnebogarn.se/det finns i rätt många, underbara färger :) hoppas det hjälpte.. :)


Visa artikel


japp, man trär på pärlorna på garnet innan man börjar.. lite pilligt, men vad gör man inte.. :lol: det ska finnas en annan teknik också, men den kan inte jag :) här är en länk som jag tycker om:

https://www.parlplatsen.se/sidor/hantverk/sticka/sticka.shtml


Visa artikel


måste bara visa en ny teknik jag provade idag, "buketter" kallade boken den... tycker den är rätt fin, och rolig att sticka dessutom :) garnet är väl inte det bästa, men man tager vad man haver :wink:Ilsefin har gjort en blå mössa med den tekniken som jag tycker är så jättefin.. gå till Hantverk/ stickning och bläddra ned lite grann så ser ni den https://www.webtrotter.se/ilsefin/på tal om garnaffärer på nätet är mina två favoriter garnshoppen.se och handpaintedyarn.com 8) :)


Visa artikel


aww...vilken sötnos :) och fina kläder, dessutom :wink: nästan så att man önskar att det finns en bebis bland släkt/vänner som man kunde sy och sticka till...Här har det blivit en del handarbetande, ett par vantar, ett par pulsvärmare, en tovad väska och säkerligen någonting annat jag har glömt har blivit färdiga sedan sist...däremot är det värre med bilder :) just nu håller jag bara på med en sjal, men planerar för ett par benvärmare och en mössa...och ett par strumpor till 8)hoppas det går bra för er andra, och att ni får någon tid över till roliga projekt..


Visa artikel


grattis! :) det är roligt att upptäcka att det man tyckte verkade svårt faktiskt gick att genomföra...(stickade färdigt mitt första par strumpor för ung. en månad sedan :) )


Visa artikel


det var verkligen en fin sjal :) den får en sådan fin riktning, med färgerna och härlig tyngd...


Visa artikel


tack så mycket, vad snälla ni är :) det kom saker emellan stickningen i eftermiddags, så jag har inte hunnit så långt på strumpa nr.2 som jag hade velat, men ska strax börja på hälen... och man slipper göra en lapp och plocka upp maskor om sidorna..gud vad skönt!! 8)har ni något roligt på stickorna/virknålen då? :)


Visa artikel


klart datorn ska bråka :roll: ska starta om den, men sedan borde bild komma :wink:

edit: nu har datorn bestämt sig för att samarbeta :) strumpa nr 1:

johanna

man blir lite förvirrad över vad som är vad, i och med att garnet är lite...eh, vildsint :) Men ränderna är däremot ingen synvilla, gjorde några varv här och där i aviga maskor, för att få en lite rolig effekt.. ska snart börja på nr 2, hoppas bli klar någon gång ikväll :)


Visa artikel


okej då 8) :) får bara byta batterier i kameran först :wink:


Visa artikel


nu är strumpa nr 1 klar :D och jag måste säga att jag är helt förälskad i det här mönstret! det är underbart.. man får verkligen perfekt passform, tån och hälen blir jättefin, man kan variera i oändlighet..

:cheer det här får bli mitt grundmönster får strumpor :) :cheer


Visa artikel


nej, vad gullig! kan tänka mig hur söt ditt barnbarn kommer bli i den :)Nu på eftermiddagen har jag börjat på någonting som, för mig, har varit lite skrämmande förut..sockar som man stickar från tån och uppåt! har inte kommit till hälen ännu, men det är mycket lättare än vad jag trodde, och dessutom blir tån mycket snyggare än "vanliga" :)

mönstret jag använder: https://hem.bredband.net/b382726/Sock.htm


Visa artikel


det finns verkligen många hantverkstekniker där ute... tänk vad folk suttit och hittat på därhemma, det är roligt att tänka på :)

här har det inte blivit så mycket gjort i helgen, men har tänkt ut ett antal projekt som ska bli av, det saknas bara material :) hoppas det går bra för er, med vad ni nu håller på med :wink:


Visa artikel


="Stintan"
Humhum hur gör man såna?? :?
man använder två stycken strumpstickor (nu när jag har provat har det gått bäst med lite grövre stickor och garn), lägger upp ett fåtal maskor, säg 5 stycken på den ena, stickar dem som vanligt..men sedan tar man stickan med arbetet i den vänstra handen, istället för att vända på arbetet som vanligt, och man skjuter arbetet till andra änden av stickan och stickar som vanligt, man bara drar tråden till början av varvet... och sedan håller man på så tills man är nöjd med längden :)

hoppas det var en förståelig förklaring :)


Visa artikel


en i-cord är som en...eh, stickad slang kan man väl säga :) lärde mig det häromdagen, men det är väldigt användbart! hoppas den här länken fungerar..

https://www.nwkniterati.com/movabletype/archives/MossyCottage/ICord.jpg

och en länk till Ilsefin: de där halsbanden lite längre ned på sidan är i-cordar :) https://www.nwkniterati.com/movabletype/archives/MossyCottage/ICord.jpg


Visa artikel


nej vad snygg! verkligen häftigt med fransar mitt i den också! :cheer

här går det sådär, främst på grund av garnbrist.. :roll: men förhoppningsvis löser det sig nästa vecka, och då blir det stickning av :) håller på med ett par vantar, bland annat, och har provat att göra i-cordar...


Visa artikel


den blev verkligen jättefin! vilken duk... :!: passar verkligen perfekt där den ligger också... :)


Visa artikel


vilka mysiga tofflor :) de kommer nog att värma bra, nu när det börjar bli kallare.. himla praktiskt när allt är stickat i ett enda stycke också :wink: det är så det ska vara 8)

Håller för fullt på med strumpa nummer 2 i par nummer 2, det är inte så mycket kvar, en bit på själva foten och tån.. Så de blir nog klara idag..


Visa artikel


en illröd bordsduk? det låter härligt! :D allting behöver ju inte vara beige... :wink: om jag får för mig att virka en duk någon dag får den bli plommonlila :) Måste säga att jag är liiite avundsjuk, en kompis med eget garnlager :wink:Här är nu den ena strumpan är klar, andra på väg... eller ja, det kanske är en överdrift..jag har nystat härvan, men har för avsikt att i alla fall börja så smått ikväll :) Förstår inte varför jag väntat så länge med strumpor, det är ju jättekul! 8)


Visa artikel


är det verkligen ingen annan som har något projekt på gång? :) ´är ju nyfiken :wink:

Håller på med nästa par strumpor och en mössa just nu, efter det behöver jag verkligen ett par vantar! känner hur kallt det börjar bli när man är ute med hunden... Tror jag ska sticka dem helt vanliga och sedan brodera någonting på dem, har skissat lite, men inte kommit fram till någonting ännu..


Visa artikel


="brittmarie"


Om jag ser rätt så har du nog missuppfattat mönstret. När man stickar på strump- eller rundstickor så blir det slätstickning om man bara gör räta maskor, och för att få rätstickning så gör man vartannat varv rätt och vartannat varv avigt. Tvärtom mot när man stickar fram och tillbaka på vanliga stickor.
vänta nu, nu blir jag förvirrad... allt förutom hälen och kanten är ju enbart räta maskor, men om man har det på strumpstickor så kallas det inte rätstickning, utan slätstickning? det hade jag verkligen ingen aning om! :oops: ha, men det kan ju verkligen vara bra att veta inför framtida projekt!

tar det absolut inte som kritik, det är ju sådant som man behöver veta! lärde mig sticka och virka som liten av människor som inte finns längre, vilket innebär att nu när jag har plockat upp det igen finns det ingen att fråga "live"... Så jag förlitar mig mycket på mönstrena, och är det någonting som inte står utskrivet så är det lätt att missförstå... men jag ska skriva in det här som en kommentar till mönstret :)


Visa artikel