Kategorier

  Kommentarer av Nina BF

Re: Söker virkad babysandal

Hej! Jag har översatt mönstret till svenska så jag ska testvirka det och se om det funkar och sen kan jag majla det till dig om du vill? :D


Visa artikel


Re: Fråga om lapptäcken

Hej! Tänkte bara tillägga en grej i debatten om trådraka lappar. Om jeansen/tygerna du ska klippa lappar av är tvättade så spelar det ingen roll. Det ska mycket till för att tvättade tyger helt plötsligt ska börja bära sig märkligt åt! Viss reservation dock om du använder sidentyger eller andra "känsliga" tyger. Om du däremot köper nya tyger så tvätta och eventuellt torktumla först, klipp sen. Speciellt bottentyger är det viktigt att tvätta innan sömnad så inte de gör att hela ditt arbete blir vingt och skevt.Hoppas du blev lite klokare! :wink:ps: tjusiga bäddar och en fräck idé!


Visa artikel


Re: Vad är det här?

Filtskärare? Vad ska man ha en sån till?Jag tror att hon mest vävde trasmattor. Svårt att säga eftersom allt har legat nerpackat ett tag och det inte fanns så mycket annat än trasor och yllegarn till gubbatäcke i samlingen.Men tack ändå för att ni försöker bringa lite klarhet i mina märkliga funderingar!


Visa artikel


Re: HELLO KITTY

Hej! Det finns en bloggare på Blogspot som har stickmönster på en jättesöt Hello Kitty, ca 10 cm hög. Gå in på min blogg, Ninas Hörna, leta i länkarna över "Andras läsvärda bloggar" till höger efter "Inte en stickblogg". Hon har gratismösnter som hon själv översatt som är enkelt och blir bra. Du kanske måste skaffa en google-identitet men det märker du.Lycka till!


Visa artikel


Re: Vad är det här?

Okej, då kommer det en bild på den från sidan också... Härifrån kan man "se" att det sitter rakblad mellan trälamellerna.


Visa artikel


Re: Mitt senast färdiga arbete......

Jättehärlig filt! Underbara färger och snyggt med de broderade stygnen på. Vilken tur att man har restgarner ibland.... :wink:


Visa artikel


Re: presentation av oss

Tänkte inte på det.... :wink:


Visa artikel


Re: Problem med mönsteröverföring till ylletyg

Hej!Jag har ett bra tips till dig. Förvisso tar det lite tid men det håller. Trådmarkera! Antingen så syr du tråckelstygn med dubbel tråd som du klipper av och sen drar isär så att du har en tråd på varje tygstycke om du klipper dubbelt tyg eller så tråcklar du med långa stygn runt mönsterdelarna och klipper till i enkelt tyg. När du har sytt klart pillar du bara bort stygnen och du slipper markeringskrita som fäller, nålar som trillar av (såvida du inte har säkerhetsnålar...) eller färgpapper som inte fäster. Prova! Det tar tid men det är värt det. Lycka Till!


Visa artikel


Re: presentation av oss

Hej!Nu känner jag att det kanske är min tur att bidra med lite fakta om mig själv. Jag är ju inne på forumet nästan dagligen och läser vad alla andra skriver så för att gengälda det kommer här min korta livsberättelse.Jag är 38 år, arbetslös och bor i Linköping med min familj. Nästan hela mitt vuxna liv har jag jobbat i affär med textil eller färg och jag älskar verkligen kreativt arbete! De senaste två åren har jag kombinerat arbetslöshet med sjukskrivning för fibromyalgi, främst i armarna, men sen september är jag "friskskriven" och försöker förtvivlat hitta ett nytt jobb, helst ett där jag får fortsätta att göra det jag tycker mest om - fungera som råd och stöd till handarbetssugna människor.Som ung utbildade jag mig inom ekonomi men insåg snart att det inte var min grej. Trots det har jag genom åren byggt på den med mer företagsekonomi, men jag har aldrig förmått mig att sätta mig instängd på ett kontor. Om jag får som jag vill någon gång i framtiden så får jag användning för det i ett eget företag. Jag har också gjort missen att skaffa mig en halvdan utbildning inom programmering, allt för att det var för svårt att pendla till Borås och läsa på textilhögskolan. Man ska aldrig kompromissa! I början av 90-talet gick jag 1 år på folkhögsskola och läste textil och design och det var underbart kul och lärorikt.Jag har många intressen - mest inom handarbete givetvis - så jag är inte direkt syssolös utan bara utan arbete med lön. Mest blir det virkning för det är inte så tungt för axlarna men jag stickar och broderar en del och jag har en egen vävstol i en liten källarlokal. Jag är full av idéer och ibland får jag till något nytt som är värt att göra om till ett riktigt mönster. Förr hjälpte min mor mig med stickning av stora arbeten när inte orken eller tålamodet räckte till men efter att hon gick bort förra sommaren så börjar jag på massor av projekt för att testa nya infall och sen blir de liggande. Jag brukar trösta mig med att jag måste ha nåt att göra när jag blir pensionär så småningom...Ibland när det inte är kul att handarbeta eller surfa på nätet så skriver jag och för tillfället håller jag på med en typ av saga om en mörkrädd vampyr i Sverige mellan 1700-talet och 1900-talet. Hur det ska gå för honom vet jag inte ännu men det ger sig efter hand när jag skriver. Jag har skickat första delen till några bokförlag men ännu inte fått nått napp. Det spelar inte så stor roll egentligen för historian måste ut ur huvudet så skriver gör jag oavsett om någon vill publicera eller läsa det eller ej.Trots min märkliga livssituation är jag för det mesta väldigt nöjd med livet och tycker det är kul att se vad varje dag har att erbjuda. Dock önskar jag ibland att Sverige låg längre söderut så att sommaren var längre och vintern kortare men man kan ju inte få allt... :wink:Der här är jag i en kort sammanfattning och om ni är nyfikna på vad jag gjort så får ni gärna besöka min blogg.Ha en bra dag!


Visa artikel


Re: DAGSNOTISER

Usch för vinter! :( Utom runt julen förstås! Och när vinterdäcken väl är bytta så känns det lite bättre. Men den enda fördelen jag kan komma på är att det blir lite ljusare. 8) Och så skulle det kanske vara det då att man får sitta inne utan att skämmas. Fast det enda jag kan göra för tillfället är att läsa. Det blir lätt så när man gör för mycket på för kort tid. Har försökt några gånger att lära mig att virka med vänsterhanden så att den kan få ta över när högern vägrar fungera men jag lyckas inte. Det borde ju bara vara att göra tvärtemot eller.... :wink:Jaja, det är ju måndag och en helt ny vecka ligger framför en, det mest spännande med det är ju att man inte riktigt vet vad som komma skall.Ha en bra dag allihop!


Visa artikel


Re: Sock och toffel-utmaning

Hejhej!Upptäckte igår att mitt fina mönster på snabeltofflor passar bättre på en fot av storlek 43 än en 38:a! Meningen är ju att de ska sitta lite "slimmat" så att snabeln kommer till sin rätt och inte slafsa runt foten som en plastpåse, vilket mina gör. :oops: Inte så snällt kanske.... Så om det mot all förmodan är någon som provat det och inte kunnat förstå varför de blev så slappa så är det bara mitt fel. :( Jag ber om ursäkt och hoppas att ingen har virkat i onödan... Förlåt.


Visa artikel


Re: Sjal-utmaning. Ni är väl med?

Hej alla glada!Inte för att jag är med i sjalutmaningen men jag tänkte dela med mig av min senaste skapelse. Kanske kan det ge lite inspiration? Garnet räckte inte till hela sjalen, därav den udda kanten. Men hon som fick den blev jätteglad och det är ju huvudsaken.Jag har lagt in lite nya bilder under "Lite av varje" på min blog Ninas Hörna, gå gärna in och kika!Ha en bra dag!


Visa artikel


Re: Nya mormorsrutor med "daisy"mönster

Tack för tipset BrittMarie! Har kollat på den sidan du föreslog och där fanns några vackra rutor.

Jag har letat på nätet halva helgen och lyckades till slut hitta den här: http://crochetmaryellen.blogspot.com/

Mycket kul att virka! Det gäller att använda sökmotorerna rätt...Ha en bra handarbetsdagi det tråkiga vädret! Utmärkt dag för virkning!


Visa artikel


Re: DAGSNOTISER

Hej alla höstglada!Här i min stad, Linköping, ligger dimman halvtung och allt är grått. Inget kul att behöva gå ut då precis...Jag undrar lite smått om det är någon som har nån erfarenhet av Lerdalaboden i Jönköping? Tänkte ta svärmor med på en liten utflykt på lördag och fylla på garnförrådet. Visserligen tar det bara en timme enkel resa men jag vill ju veta att jag får något med mig hem också.... Eller om det finns nån annan kul garnaffär i krokarna när jag ändå är där?? Jag blir hemskt tacksam om någon tipsar mig!!

Hej Soilan!Vilka underbara pärlfigurer! Jag var inne på din sida på blogger och blev både inspirerad och imponerad! Klart skickligt!!


Visa artikel


Re: DAGSNOTISER

Hej hej...Idag har jag tillbringat fyra timmar vid datorn och läst roliga inlägg här på forumet samtidigt som jag försökt att lägga in bilder på min netlog. Tänkte att jag kanske skulle börja nånstans och föreviga det jag gör. Som tur är finns det mycket i gömmorna så det är bara att ta sig tid att fotografera. Ni får gärna kika in och titta. Jag hoppas att allt fungerar som det ska och det går att se bilderna även om man inte är medlem där.Trevlig fredagseftermiddag!


Visa artikel


Re: virkade raggsockor

Snyggt!Himla fiffigt sätt med hälen, det måste ju underlätta om/när de börjar bli slitna.Blir så inspirerad! I och med att du har haft kraftigt garn så ser det ut som om du gjort någon väldig avancerad mönstervirkning på bilderna! Mycket snyggt!Nina BF


Visa artikel


Re: Sock och toffel-utmaning

Hej BrittMarie!Kul att du tyckte om dem! De är jättesköna om än lite sladdriga, de ska nog sitta lite tajt om foten. Eftersom jag har gjort mönstret själv efter ett gratismönster från Drops och en gammal bild av en annan modell så är det inte perfekt men jag delar gärna med mig. Dessa är i storlek 38-40, jag har inte kunnat göra fler storlekar för jag har slut på garn. Det sista gick till de här, exakt 160 gram Eskimo. Jag har gjort vissa ändringar när jag väl skrev mönstret så garnåtgången kan bli större."Narrtofflor, stl 38-40

virknål 8, Eskimo lovikka-garn ca 200gram

Masktäthet: 1fm och 1varv är ungefär 1*1cmLägg upp 3lm och slut dem till en ring med 1sm. Virka runt i ca 10 cm (ca 10 varv) och markera med en olikfärgad tråd i sista maskan så du kan hålla rätt på var varvet börjar. Öka 3m på nästa varv. Virka 2 varv fm. NV: virka *1fm, 2fm i nästa m*, upprepa varvet ut = 9m. Virka 2 varv fm. NV: Virka 2fm, öka 1m i nästa m varvet ut = 12m. 1 varv fm. NV: virka 2 fm, öka 1m i nästa m varvet ut = 16m. Upprepa ökningarna som ovan till du har 21m, öka sedan till 25m och virka runt till arbetet inklusive snabeln mäter upp på högsta stället på foten, i mitt fall ca 28 cm. Dela arbetet mitt fram och virka fram och tillbaka för häl och sidor i ca 7cm. Börja varje varv med 1lm och avsluta med 1sm i sista m. Virka 8fm, virka ihop 3m genom att fånga upp garnet på virknålen och dra garnet genom alla 3m samtidigt, virka 5fm, gör en ny minskning, virka 8fm, vänd, upprepa sista varvet med mindre maskor i mitten till du har 13m kvar. Virka ihop mitt bak med sm. Virka 25fm runt öppningen, virka ytterligare 1 varv och dela sedan för trekanterna, virka fm fram och tillbaka, minska 1m i var sida på varje varv, drag garnet genom sista m. Virka båda sidor likadant. Avsluta med ett varv fm runt hela kanten.Om man vill kan man virka knytband och trä igenom under första varvet i öppningen.Lycka Till!! :)


Visa artikel


Re: Sock och toffel-utmaning

Hej igen!Nu tror jag att jag vet hur man ska lägga in en bild... Bilaga va?

Jag testar och så hoppas vi på att det funkar...


Visa artikel


Re: Sock och toffel-utmaning

Hej!Jag tyckte det lät kul med en toffelutmaning men jag hade inte tänkt att anta den. Givetvis kunde jag inte låta bli utan igår virkade jag ett par tofflor med näsa och det var inte det enklaste. De blev lite stora men varma och goa´!

Tyvärr lyckas jag inte lägga in en bild men så småningom kanske jag kommer underfund med hur...Nina BF


Visa artikel


Galleri...?

Hej! Kikade in och kollade på de få bilder som fanns på https://www.birgitta... osv och nu undrar jag om inte det skulle gå att ordna ett "öppet" galleri? Så man kan få se allas bilder och det är lätt att lägga in?Jag läste någonstans tidigare att om man hade synpunkter så skulle man vända sig till de som "gjort" sidan, men jag menar bara om det kan vara en funktion som enkelt kan läggas till?Kikade lite på .pyssel.net och den sidan påminner mycket om den här och där finns det ett "Utställningsrum" där man kan se en hel del bilder. Bara en liten undran så där... :oops:Nina BF


Visa artikel