Kategorier

  Kommentarer av maudan

Re: Nykomling

="Anette"
Hej!Jag fick just tips om detta forum och WOW! Det var precis vad jag vill ha. Jag heter Anette, bor i Södertälje och är 54 år. Jag har handarbetat sen jag var 19 år. Mest är det stickning och virkning men jag har provat på det mesta. Ett tag bodde jag på landet och hade får så jag lärde mig att göra allt från att klippa fåret till att sticka av garnet. Jag tovade och spann alltså.

Jag tycker att det är viktigt att hålla gamla kunskaper vid liv. Det är så lätt att de försvinner i dagens stressade samhälle.

Jag har varit inne på tråden om sjalutmaning och det är inte klokt vilka fina sjalar ni gör. Det här tror jag blir både lärorikt och roligt.

Vänliga hälsningar

Anette
HEJ Anette o välkommen...tittar in här ibland och jag håller med dig...härinne lyser flitens lampa blir jätteimpad....själv stickar jag just nu...men vete farao om det blir bra...vi får se i slut ändan...kanske blir en mupp av alltihop :D


Visa artikel


="oldwolfie"
jippiiee maudan va kul

då kommer vi snart få rapporter o se resultatet

härligtja du ibland blir man bra frustrerad på datorerna hihi förr i tiden va man tvungen o gå till affärn o köpa papper o skriva ett brev som man fick frankera o sedan lägga på lådan o sedan vänta vänta ,,fniss nuför tiden e vi vana vid att ett knapptryck o sen komer grejerna ett par dagar senare ,,ujuu internet ÄR fantastiskt,, eller hur

här kan vi sitta o diskutera saker fast vi har mil emellan oss det är också så häftigt

jag upphör inte att förundras

snart kommer msnprogrammen bli ännu bättre o man kan sitta me kameror o prata direkt ,,fast ,då tappar de lite scharmen tycker jag hihi just nu sitter jag ju här i morgonrocken o kaffekoppen står vid min sida,benen upplagda på bordet o tangentbordet i knät

okammad o oborstad över huvudtaget hihihihi,,sån vill man ju inte visa sej va så webbkamera får nog vänta för min del

oj så jag gaggar på idag då nej de får räcka för dagen

j a jag har virkat ett par randiga bevärmare förstås o dom e jättesköna o trä på bena då jag sitter o fryser på kvällarna,,nää inte tillrackligt vackra för o visas men effektiva e dom

ha en skön dag nu,,d e tittar fram lite blå himmel här idag
Ha, ha...va roligt att läsa dig...tack o lov finns ingen webbkamera här heller :D är hemma och mår tjyvtjockt i största allmänhet, men fick just urgulligt mail ifrån garnfirman en tjej som hette Siv...henne ska jag absolut handla mer av...väntar spänt nu att få sätta i gång o sticka...de är verkligen rogivande på kvällen i soffan...tittar in snart igen...krama om dina små gullisar under tiden och en stooooor kram till dig :)


Visa artikel


Men tror ni inte att jag hittade den bästa sidan härinne...nu har jag äntligen beställthttps://www.syochsytt.se/


Visa artikel


quot;maudan"
[quotequot;brittmarie"]Vad roligt att du tyckte om sockorna och muddarna, maudan.

Mönstret är på engelska och det finns HÄR

Det här är det första som jag har stickat efter ett engelskt mönster, men det gick rätt bra. Som du ser så har jag ändrat mönstret och gjort dem utan hälar. Tyckte det var bättre med tubsockor eftersom de skulle säljas på auktion.
Jätte, jätte tack Brittmarie...nu ska försöka o knåpa ihop några egna...blev så sugen på o sticka i flätstickning o snygga är dom som sjutton....kramiz till dig :)Oldwolfie...dom här sockorna jag ska göra tänkte jag...om jag nu hittar garn på nätet...varför ska alla ha så krångliga beställninglistor för...har man suttit o knåpat ihop vilket gan o vilken färg o fyllt i namn o adress...jaha...så trycker man på skicka knappen...vad händer...jo...fel på sidan försök en annan gång...grrr...på två ställen var det så nu...fatta att jag blir frustrerad...ja, ja...får leta vidare för garn ska jag ha nu :wink:


Visa artikel


="brittmarie"
Vad roligt att du tyckte om sockorna och muddarna, maudan.

Mönstret är på engelska och det finns HÄR

Det här är det första som jag har stickat efter ett engelskt mönster, men det gick rätt bra. Som du ser så har jag ändrat mönstret och gjort dem utan hälar. Tyckte det var bättre med tubsockor eftersom de skulle säljas på auktion.
Jätte, jätte tack Brittmarie...nu ska försöka o knåpa ihop några egna...blev så sugen på o sticka i flätstickning o snygga är dom som sjutton....kramiz till dig :)


Visa artikel


="brittmarie"
Nu kan ni få se sockorna och muddarna jag stickat. De ska säljas på Rosa Bandet-auktionen som vi har på pyssel.net. Har inte velat visat dem innan de lades ut på auktionen men nu är det min tur att försöka få in lite extra pengar till cancerforskningen.

Ni ser väl att mönstret består utav Rosa bandet?

Vi har lyckats få ihop drygt 21.000 kr nu, och mer ska det bli månaden är inte slut än.

Många fina auktioner har det varit både små och riktigt stora där vem som helst har kunnat lägga bud inte bara medlemmarna på forumet.

Jätteläckra...var hittar man detta mönster....vill ha???? :wink:


Visa artikel


Re: här går de undan en liten röluva

="oldwolfie"


så här blev den hoppas nu den passar mitt yngsta barnbarn ska bli kul o se henne som liten tomtenisseflicka på julen
Men gu så sött...synd att man inte har en sån liten tjej att sticka till nudå...får hålla mig till sockor o vantar ett tag...lär ju gå åt i vinter :wink:


Visa artikel


="johanna"
nej, vad gullig! kan tänka mig hur söt ditt barnbarn kommer bli i den :)Nu på eftermiddagen har jag börjat på någonting som, för mig, har varit lite skrämmande förut..sockar som man stickar från tån och uppåt! har inte kommit till hälen ännu, men det är mycket lättare än vad jag trodde, och dessutom blir tån mycket snyggare än "vanliga" :)

mönstret jag använder: https://hem.bredband.net/b382726/Sock.htm
Hej...det där lät spännande måste jag testa genast och va snyggt det blev...tack för beskrivningen :wink:


Visa artikel


Men Birgitta så fint det blev och som du jobbat :shock: jösses vilken skillnad det blev o så kul att få följa på bilderna hur det såg ut från början...rena repotaget ju :wink:

Jätteimpad av ditt jobb....va mysigt det ser ut nu....kramiz


Visa artikel


Åhhh...vilken snygg...himmel va duktig du är...jätteimpad :wink:
Visa artikel


Måste jag testa...va du kan vän ...

och sen tar vi puss ...ha, ha...himla skoj.


Visa artikel


Åhhh...va häftiga dina troll är...jag blir jättesugen på en sån :shock: :D :shock: :D


Visa artikel


="Stintan"
Hej

jag har också fått för mig att det aldrig ser ut som riktigt handstickat.Stickar nog på traditionellt sätt även fortsättningsvis :wink:Stintan
Hej Stintan...ja handarbete ska det ju va...är ju det som är det roliga, när man väl kommer igång eller om den inte blir liggande...brukar det bli för mig...sen är den omodern när jag tittar till :wink:


Visa artikel


Sicka goa kompisar...och lika samma färger har dom...va sött :D


Visa artikel


Hej Tingel...Vilka söta troll du har....du vet att dom ropar på sina kompisar...så rätt va det är så är hela trädgården full av dom...så fina va dom :)


Visa artikel


="Stintan"
Hej, har du använt den någongång? Har funderat ibland på att skaffa en men nu har jag flyttat till så liten lägenhet så jag vet inte var jag skulle göra av den. Förresten är det ganska många år sen jag stickade men då var det alltid något på gång. Numera är det mest broderi.Är det inte bökigt innan man kommer igång? :)Stintan
Hej...har inte sett att du svarat...sorry :oops:

Nej...jag har aldrig använt den...fick den i present...men jag vill sticka för hand om jag stickar, så därför gillade jag den inte...så den är sprillans ny...vet inte ens hur man gör, men det finns en video till den :)


Visa artikel


Hej svejs ...ska ta tag i nåt handarbete till hösten ...nu blev jag sugen alltså :wink:


Visa artikel