Idag väcktes jag av ett fruktansvärt liv,,det lät som kattslagsmål eller liknande ,klockan va 800 på morgonen, Jag stapplade ur sängen o tog mej ut på balkongen,Alla fåglar som bor här i byn va samlade o skrek o kraxade Kajor Skator Kråkor o småfåglar av alla sorter skrek i högan sky.Det va hemskt att vakna så

Det var förmodligen ännu hemskare för den stackars kajan som hade fallit offer för duvhökens klor.En misshandel till döds inleddes , Kajan va för stark för sitt eget bästa.Duvhöken släppte inte sitt grepp o kampen pågick i fyra timmar,fyra fruktansvärda timmar där jag va tvungen att tala om för mej själv att höken ju måste få mat o jag inget kunde göra eftersom kajan redan var ordentligt skadad av hökens grepp rakt över näbben o in i ögonen , en blind kaja klarar sej inte.

Höken kämpade o kajan skrek o gjorde allt den kunde för att undkomma , Höken hackade ihjäl Kajan bit för bit tills Kajan till slut låg still och död efter 4 timmars kamp,

Höken satt på sitt byte o stundom såg det ut som om den sov , totalt utmattad av den långa kampen, Tillslut satt den i fyra timmar och kalasade på den döda kajan.

Jag kan inte annnat än undra varför det ska vara så fruktansvärt plågsamt att leva och dö.Massor av frågor kommer upp i mitt huvud. Livet är så grymt.Man förvånas inte över all grymheten som verkar finnas inbyggd i det levandes väsen . Jag får sån lust att protestera men till vem kan man protestera , hur kom all grymheten till, Vad tjänar den för syfte? Finns det en högre makt som räknat ut all den här grymheten, isåfall kommer jag aldrig att som vissa tacka gud för livet eller något överhuvud taget , för om det va så att det finns en gud så är det den mest grymma varelse jag vet som har hittat på allt detta.