Så kom den tillslut, en liten Blomma, stoföl förmodligen fux (tror jag) jättefin bläs och fyra vita strumpor.

Det har varit en lååång och intensiv natt; Bläsan fölade när jag inte var närvarande och sedan försvann hon med föl och allt. Vid 04.40-snåret imorse hittade X-svärmor henne (som var en ängel och dök upp nyvaken och yr och hjälpte till att leta) där hon stod i glänta och vakade över en liten sovande bebis.
Med hjälp av charm och lite havre fick hon på sig grimman och vi började den långa färden hemåt. Nåja, 800 meter eller så, men med en liten tultig bebis som ska dia och ramlar omkull hela tiden går det inte så fort... :

Kom ut till stallet vid halv två inatt. Gjorde min rutinkontroll av B i hagen, men kunde inte hitta någon häst. Kollade i stallet och de andra hagarna; inte där heller.
Stona var som fnoskiga och sprang längs staketet mot skogen och joddlade mot skogen och jag förstod något var på tok. Kollade noga igenom hagen en gång till och hittade en tom fosterblåsa mitt i hagen. Nu vart jag orolig. Sprang till bilen, fick ett psykbryt och grät hysteriskt i tio minuter och F fick trösta mig och vara klok klippa.
i beväpnade oss med ficklampor, havre och grimmor och börja genomsöka skogspartiet bakom hagen. Ropade och lockade; ingen Bläsa.

Satte oss i bilen och körde runt ett tag; fortfarande ingen Bläsa. Ringde polisen, de kunde inte hjälpa mig, men skickade ut en trafikupplysning. Förskte ringa E och väcka henne, men inget svar. Ju längre tiden gick desto oroligare blev jag att något gått snett och både B och fölisen var förlorade. Att fosterblåsan låg i hagen tydde ju iallafall på att hon fött fram fölet och att det iallafall levt när hon gav sig av. Staketet var inte av någonstans så vi drog slutsatsen att fölisen gått under eller rullat under och Bläsan följt efter.

Jag ringde x-svärmor i hopp om att hon kanske var på kullen och kunde hålla koll runt där, men hon var hemma. Dock kastade hon sig i kläderna och kom som ett skållat troll för att hjälpa till att leta. Vi fortsatte leta i skogspartiet dit hästarna tittade och gnäggade och gav upp runt fyra-snåret för en kaffe- och mackpaus.
Gnugga geniknölarna. Ringde E igen, fortfarande inget svar.

När vi ätit klart satte sig G i bilen och rullade iväg igen för att kolla längs med småvägarna och jag och F gjorde oss beredda att knalla ut och fortsätta i skogspartiet. Då ringer G och har den glada nyheten att hon ser Bläsan! :)

Hon är bara några hundra meter bort så vi ger oss dit och mycket riktigt, på andra sidan åkern i en liten glänta upp mot skogen ser man en gyllene man skina i gryningsljuset. Vi sätter av över åkern; jag är rädd att hon inte ska vilja bli infångad eller vara aggressiv.
G är närmast och när hon kommer närmare och börjar prata med B ser jag hur B först nickar mot henne två gånger och säger ’Kom inte hit!’, men G smyger försiktigt och närmar sig med låg profil och B vänder tillslut bort huvudet och sänker sig och låter G komma fram med äpplen och havrehink.
G får på B grimman, helt odramatiskt och när väl Bläs är fångad med grimma och hink så har vi möjlighet att beskåda ett litet gyllene underverk som ligger bakom henne i gräset och sover.
Hon reser på sig nästan direkt när vi kommer; den lever! tänke jag och hjärtat slår volter av lycka. Nyfiket tultar den fram till G och nosar på henne. Kommer sedan till mamma och letar mat. Hittar en spene och diar. Lycka! Maten funkar! :)

Nu åker G:s digitalkamera fram och när bebis fått äta ka vi konstatera att det är en liten flicka och sedan påbörja vår långsamma vandring hemåt.
Den lilla tultar hyfsat stadigt efter oss; benen är raka och fina och hon både travar och galopperar och tappar balansen och slår en kullerbytta.

Vi kommer hem i i helt skick, men vid stallet vill hellre den lilla gå till de andra stona och lämnar mamma helt kavat och knallar iväg. Bläsan blir helt fnoskig och vi lyckas med gemensamma krafter putta henne i rätt riktining och kommer upp till stallplanen. Sedan begriper inte heller Blomma att hon ska följa efter mamma in i stallet; hon är mer intresserad av att undersöka omgivningarna och G får hjälpa till att putta henne efter oss. Tillslut fåt vi in dem i stallet; B får sin frukost och lilla Blomma somnar.

Här finns fler bilder på de två

Imorgonsolens stråla så ser man rymlingarna sakta ta sej hemåt o alla de andra stona är oerhört intresserade o undrande ,VAR HAR NI VARIT ???

Vi Vill SE VI VILL SE,,,,,,,,,,,,,,,,,,här kommer historien med mattes ord