Nu på vår natt promenad i fullmåneskenet gick vi i skogen , det går ju bra att se nu när snön ligger o skogen är verkligen magisk mitt i natten. det prasslar o rasslar Skrollan stannar ofta o bara tittar o lyssnar, Slånbärssnåret är sovgemak för ett gäng skator o andra flygfän, och om man inte vet att dom finns där så skulle man nog springa därifrån och vara säker på att skogstamefan finns.

Dom blir lite störda i sin nattsömn när jag o skrollan går förbi o en o annan kan inte låta bli att flaxa lite o vara beredd på flykt . men fattar inte att dom röjer sej .

Hade dom suttit stilla bara så hade jag ju aldrig märkt dom. Jag måste ju erkänna att jag inte visste att de va skator första gången jag hörde ljudet där i skogen ,Jag va alldeles säker på att älgen stog där o ville inte störa den.

Men nu vet jag o behöver inte akta mej just där o iallafall inte för älgen.

Ugglorna var tysta inatt ,det är nog lite för kallt för dom ännu ett tag men bara det blir lite mildare så ska dom nog höras.

Vi va upp till kullen idag o fyllde på käk åt fåglarna o satt ett tag i solen , knallade den vanliga rundan för att se om allt va intakt efter stormen , många stormar i år tycker jag,Stortallen stod kvar som vanligt den är mycket över hundra år och har varit med om massor med stormar , den stormen som va den här gången hade inte ens kunnat få av stortallen sina torrgrenar , men lilltallen har blivit av med ett par grenar o nu ser den ganska spetig ut jag vet inte om vi kanske borde ta ner den.

Man kan kanske se Herr Storm som nån slags trädgårdsmästare , naturens egen trägårdsmästare. Han sliter upp träd o gallrar i skogen o han blåser ner kvistar som är torra o obrukbara han tuktar sin trädgård med hård hand , det enda som han gör dåligt är att städa upp efter sej ,det skiter han i Herr Storm han låter allt ris ligga där det hamnar o drar vidare till nästa skog.Annars va de ok på kullen o jag längtar till blåsippsblå dagar o första humlans surr

a picapica

bilden är lånad från nån annan

TILLBAKA