Kategorier

 
     
Kommentarer
Spara artikel
 
   

behöver lite hjälp med min virkning!

hej! får jag väl säga först, eftersom jag är ny här :)
som mitt användarnamn avslöjar heter jag Johanna, bor i södra Småland och har precis börjat med stickning o virkning igen efter ett par års uppehåll...
nu till problemet...Håller på med en sjal som ska bli rätt stor, men redan nu i början har jag kört fast... :? såhär står det i beskrivningen för det varvet: 5 lm= 1 st+ 2 lm, 1 st i 1:a st (2 lm, 1 st) 8 ggr. 2 lm, 3st i lmb (2 lm, 1 st) 9 ggr, 2 lm, 1 st i kantb.
varvet efter det: 5 lm (1 st, 2 lm) 9 ggr. 3 st, 3 lm, 1 st i mittst. 3 lm, 3 st, 2lm 1st i 1:a st (2 lm, 1 st) 8 ggr, 2 lm, 1 st i kantb.

mitt problem är att på alla föregående varv ska man också i början på varje varv lägga till 5 lm, 1 st i 1:a st.. men vad betyder likamed tecknet i det sammanhanget..? och, vad innebär det när någonting står inom parantes? som i det andra varvet jag har skrivit, 5 lm (1st, 2 lm) 9 ggr.. eh? jag är helt borta, får det inte att gå ihop...
det första varvet som är beskrivit tror jag att det betyder att man virkar 2 lm, 1 st, sedan 2 lm, 3st och återigen 2 lm, 1 st 9 gånger?

men det är nog det andra varvet jag har mest problem med... :oops: hoppas ni förstår vad jag undrar över, och att ni kan hjälpa till! :)

 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  behöver lite hjälp med min virkning! | Handarbeten | Småprat om handarbeten

Vad roligt att du är med Johanna. Att du inte ser bilden beror på service och byte av internetlevarantör där den är uppladdad, men det ska bara vara idag så sedan kan du nog se bilden.

Har ändrat mig i valet av sjal, ska också virka en som är snarlika din första, kan säkert visa en bild på beskrivningen senare. Behöver bara köpa garn till den först, och bestämma färg och det är inte det lättaste, men det lutar åt brunt. Jobbar kväll idag och dagtid i helgen så det blir inte så mycket gjort men inköp och några varv ska jag nog hinna med.Vi kanska ska ta och starta en egen tråd för vår utmaning, det kanske är fler som vill vara med särskilt om det inte behöver vara på tid utan att det bara gäller att börja på en och sedan få den klar, vilket inte alltid är det lättaste.


Visa artikel


haha, här har det hänt saker över natten! :) ja, det är klart jag ställer upp :wink: har ju redan klarat det första, då måste ju resten också gå... :) arbetssökande som jag är har jag mycket tid också.. 8)oh, en moebiussjal! :cheer de är riktigt fina, tycker jag.. ser tyvärr inte bilden på garnet, men litar på att det är något fint :wink:

lycka till båda två! :cheer :)


Visa artikel


Lycka till oldwolfie, den är jättefin, få se om det blir en sådan till mamma. Men först vill jag börja på min egen moebiussjal. Garnet jag ska använda ser ut så här.Johanna, jag hoppas att du också ställer upp det är ju du som har inspirerat oss. Dessutom är det ju du som kom först över startlinjen. :wink: :lol: :P


Visa artikel


fast jag vill ju testaden där första som johanna ville börja med så de får bli den


Visa artikel


Det får vara en tävling som inte går på tid, vi är nog olika snabba och har olika mycket tid till sjaltillverkningen. Det jag har garn till hemma är den här Moebius-sjalen så jag ställer upp med den till att börja med. :lol:


Visa artikel


jaför sjutton fats jag kan ju inte börja förrnom en vecka ju

då e ni nog redan klara:D


Visa artikel


Vi kanske ska ta och utmana varandra. vad sägs om tävlingen "Vem lyckas med att få en sjal klar". :lol:


Visa artikel


Lycka till med den nya sjalen, den var också fin. Det kanske bara är bra att starta med ett lite enklare mönster efter ett långt virkuppehåll. Är det för invecklat så är det lätt att ge upp och det vore synd om det ska gå flera år innan du tar upp virkandet igen.

Hör gärna av dig om du behöver hjälp med någon av sjalarna.

Lycka till med virkandet.

/Britt-MariePS: Du har väl sett Garnstudios Virkskola

En annan sida är den här: Virkat/Handbok DS.

Jag fortsätter att heja och hoppas att det går bra för dig. :cheer :cheer :cheer


Visa artikel


haha, tackar för lyckönskningen, skickar en till dig med i fall du ger dig på mitt monster-mönster :wink: :)


Visa artikel


ojoj de blir ju snart en utmaning att göra den första sjalen eller hur

hoppas din nya blir snygg y iallafall


Visa artikel


hej!

nej, du...mönstret är fortfarande helt obegripligt... :? jag förstår förkortningarna och hur man gör de olika momenten, men..nej, det går bara inte ihop.. efter att ha försökt i två dagar och nätter med samma två varv, utan någon framgång, så har jag insett min begränsning.. dock känns det ok att "ge upp" i det här skedet, eftersom jag vet att jag verkligen har försökt.. :)

Började i förmiddags med ett annat mönster, det här:

https://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=88&d_id=8&lang=se och det går faktiskt jättebra! :D det är så mycket enklare med samma mönster på samtliga rader, och dessutom har jag nog en ärlig chans på att få den att se bra ut :)

(kanske plockar upp den andra mönstret igen om ett par månader, när det fått ligga och mogna ett tag...)sticka


Visa artikel


Hej Johanna!

Hur går det med den fina sjalen? Har du förstått mönstret nu? Annars kan nog jag hjälpa dig så att du får den klar.

Inte ska du behöva göra en sjal du inte tycker lika mycket om.

Ge inte upp du kommer att klara av det.

Jag håller mina tummar och hejar på dig så mycket jag bara kan. :cheer :cheer :cheer


Visa artikel


haha, ja, inte är det någon stress med det :wink: jag som går hemma och skräpar hela dagarna som har mycket tid till virkningen 8)


Visa artikel


jag har tagit hem bilderna o har lite garn men börjar inte förrn om ett tag ,,lite mycke nu ,men den va ju snygg så fniss jag ska allt testa den de lovar jagsnart för de e höst nu o man vill ju ha lite för händerna o jag har ju snickrat klart på torpet,för ett tag nu


Visa artikel


du, säg inte det... :) har nästan gett upp igen, tycker det enda jag gör är att försöka och repa upp igen.. men får nog försöka lite till innan jag ger mig på ett annat mönster...

lycka till om du börjar på den! :)sticka


Visa artikel


knallar genast över till den avdelningen o kollar va skojj o lycka till

du ser man ska aldrig geupp :lol:


Visa artikel


nu har jag fotat av hela mönstret (scannern är trasig... :? ), och lagt in det i ett album... lägger det i "nya mönster" avdelningen här!

tyvärr blev bilderna lite stora och inte helt bra, men man kan lätt läsa ut mönstret i vilket fall, och det måste väl vara huvudsaken... :)har virkat upp det garnet jag hade, trodde ju bara jag skulle prova lite, så måste iväg till en garnaffär snarast.. men jag tror att problemet kan vara löst, det var något fel i mönstret..

ska bli kul att se om någon annan lyckas bättre!


Visa artikel


oki väntar :wink:


Visa artikel


hihi...ja, det är svårt att släppa tanken om just den här sjalen, alla andra mönster jag har tittat på är inte lika fina... vänjodå, det är klart att jag kan lägga upp mönstret! 8) fast du får vänta tills imorgon... :wink: ska lägga ned virknålen för ikväll och få lite skönhetssömn...


Visa artikel


="johanna"
ja, det är väl inte helt bra...

har tittat ut en nytt mönster, men även försökt igen med det gamla...och repat upp igen :roll: :) problemet, tror jag, ligger i att även om mönstret säger att det ska finnas ett visst antal luftbågemaskor, så stämmer det inte när man börjar med själva mönstret... det får inte plats, så att säga.. så imorgon ska jag utöka lbm:orna och sedan försöka med mönstret igen. hoppas att det fungerar, för det är ju den sjalen jag vill ha... :) om det däremot inte fungerar börjar jag på det nya mönstret istället :wink:lovar att visa upp slutresultatet, om det blir något... 8)
bra skam den som ger sigegentligen kanske du kan scanna in mönstret o lägga up de så kunde jag testa det,,om du vill,,för jag vill också virka en ny sjal :lol:


Visa artikel
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N